Scroll Top

Het jaarlijkse evenement van Buurtkeukens is op 18 november!

Op donderdag 18 november, van 14.00 tot 16.30 uur, is er de jaarlijkse bijeenkomst van Buurtkeukens in Brussel !

Buurtkeukens zet zich in voor het recht op kwaliteitsvoeding voor iedereen, door burgers te steunen die collectief maaltijden bereiden voor het dagelijks leven.

Dit jaar vieren we onze 2e verjaardag! Twee jaren die gekenmerkt werden door een pandemie die de gevolgen van de milieu- en sociale crises nog verergert. Geconfronteerd met de explosie van de bestaansonzekerheid en de toename van het aantal begunstigden van voedselhulp, bieden de Buurtkeukens een relevante sociale innovatie, gebaseerd op wederzijdse hulp en het samenbrengen van middelen, die het netwerk van de Brusselse voedselinitiatieven vervolledigt.

Kom en ontdek de Buurtkeukens tijdens ons jaarlijks evenement! Een gelegenheid om kennis te maken met ons team en de eerste kookgroepen die al aan het koken zijn in Brussel.

Programma:
– 14:00: welkom
– 14:15: het team van Buurtkeukens vertelt u in woord en beeld over het project
– 15:00: Brusselse kookgroepen nemen het woord
– 15.45: uitwisseling rond lekker eten

U zult ook onze nieuwe lokaal ontdekken in CBO, een tijdelijk onderkomen dat wij delen met 12 andere geëngageerde verenigingen. Een van de kookgroepen is daar een collectieve keuken aan het opzetten, die binnenkort ook voor andere groepen uit de buurt beschikbaar zal zijn!

We kijken er naar uit om jullie te mogen verwelkomen!

Wanneer? 18 november van 14 tot 16.30 uur
Waar? In CBO, Jetsesteenweg 407 – 1090 Jette

Schrijf je hier in!