Scroll Top

Activiteiten aangeboden door Buurtkeukens

Buurtkeukens inventariseert voedselgerelateerde activiteiten, bezoeken en evenementen en bieden deze aan de keukengroepen aan. Elke groep kan het bezoek of de activiteit kiezen die zij wil organiseren naar gelang van de belangstelling of de vragen die zij over bepaalde onderwerpen heeft. Het doel is vragen over diverse voedselgerelateerde onderwerpen, zoals bevoorrading, conservering, biologische keurmerken, enz. aan de orde te stellen of te onderzoeken.

Deze activiteiten vinden plaats in de vorm van bijeenkomsten binnen en tussen de groepen: de bedoeling is ook dat de groepen desgewenst met elkaar uitwisselen. Dit jaar heeft de groep Ca chauffe! een imker uitgenodigd op een van hun filmsessies, dezelfde groep is naar Cultureghem geweest met de groep Mosaïques de saveurs, de groep Cuisine Casa heeft deelgenomen aan een workshop georganiseerd door Molleke om te praten over de oprichting van een keukenfonds met onverkochte producten, enz. Voor volgend jaar zijn er verschillende ontmoetingen tussen groepen en partners gepland!

Op dit moment hebben we een dertigtal bezoeken/activiteiten geteld en een vijftiental resource persons voor workshops/animaties.

Als u meer wilt weten of uw activiteit wilt voorstellen, neem dan contact met ons op via info@cuisinesdequartier.be of 0471/52.09.03.

Emma, Zineb (Mosaïques de saveurs) en Ferhat (Ca chauffe!) praten over onverkochte goederen in Cultureghem