Scroll Top

Brusselse Kost festival en 50 kilo verwerkte tomaten!

Er is vorige week veel gebeurd bij Buurtkeukens! Hier is een samenvatting:

Eerst in het kader van het Brussels Kost festival: dinsdag 20/09 was het een dag in de Espace Social Télé-Service met de kookgroep Ca Chauffe. Op het programma: ‘s ochtends open keuken met producten van VRAC-Brussel en ‘s middags filmdebat rond de documentaire Kitchen Club van Centre Vidéo Bruxelles die vertelt over verschillende voedselprojecten in Brussel, en in het bijzonder de Buurtkeukens.
Op woensdag 21/09 nam onze collega Fanny deel aan de ronde tafel die de solidaire en activistische bakkerij Le Pain Levé samen met verschillende andere Brusselse voedselverenigingen organiseerde over de vraag “voedsel: welke oplossingen?”.
2 evenementen die een groot aantal deelnemers verwelkomden en die mooie momenten van uitwisseling waren!

Op donderdag 22/09 tenslotte hebben 2 kookgroepen 50 kilo bij een tuinder gekochte tomaten getransformeerd. Op het menu: potten passata, gedroogde tomaten, gekonfijte tomaten en gepasteuriseerde tomatensaus om de hele winter van te genieten!

Veel leuke projecten voor de Buurtkeukens, en er komen er nog veel meer!