Scroll Top

Buurtkeukensgroepen zich ingezotten voor kwaliteitsvoedsel voor iedereen!!

Deze zondag 16 oktober was de Werelddag tegen armoede, en de Buurtkeukens waren erbij met het Front Rendre Visible l’Invisible. De dag vond plaats op het Sint-Catharinaplein, waar mensen van stand naar stand konden lopen en in het bijzonder naar de voedselstand, waar onze collega Fanny een spel speelde over toegang tot kwaliteitsvoeding voor iedereen. De dag eindigde met de lampionnenoptocht, in de regen, maar met dezelfde overtuiging!

En op maandag 17 oktober vond de 10e verjaardag van Cultureghems Honger Parade plaats, waar we marcheerden om het recht op kwaliteitsvoeding voor iedereen op te eisen. We maakten lawaai in de hele buurt om de boodschap over te brengen!

In het kader van deze twee dagen publiceerden de Buurtkeukens en verschillende Brusselse voedingsverenigingen een witte kaart: “Goed eten of je rekeningen betalen, je wilt niet kiezen: het is tijd om te handelen!”. Vind het hier.

Op deze twee momenten waren verschillende kookgroepen aanwezig: Cuisine Casa, Ratatouille, Ca Chauffe, Mosaïque de Saveurs, Bouillon de Cultures, CBO, Jeanine… Dit is ook de BuurtkeukensBeweging!