Scroll Top

Ecole d’Eté de l’Agriculture Urbaine et de l’Alimentation Durable

Op dinsdag 7 september waren de Buurtkeukens aanwezig op de ‘Ecole d’Eté de l’Agriculture Urbaine et l’Alimentation Durable’ 2021 voor de dag die gewijd was aan de kwestie van de toegankelijkheid tot duurzaam voedsel in Brussel.

Onze collega Alexandra leidde de dag samen met Brigitte Grisar (FdSS) in door in te gaan op de belemmeringen voor de toegang tot duurzaam voedsel in Brussel en hoe het project Buurtkeukens een aantal van die belemmeringen helpt wegnemen.

Na de lunch werd de dag voortgezet in de moestuinen van Semeur (Solbosch) en Mimosa (Plaine), waar de deelnemers snijbiet, eetbare bloemen en verschillende aromatische kruiden konden plukken die ze vervolgens in de keuken bereidden. De deelnemers kregen inderdaad de kans om te koken in de Turbean, met de kok Rodolphe. Op het menu: kikkererwtensalade, boekweit, snijbiet, rode biet, wortelen en citroenvinaigrette!

   

Een mooie dag van uitwisseling, bezinning en gezelligheid.