Scroll Top

Op 18 november was het de jaarlijkse vergadering van Buurtkeukens !

Vrijdag 18 november was de jaarlijkse bijeenkomst van Buurtkeukens, en het was gezellig!

De ochtend was gereserveerd voor de leden van de keukengroepen die deelnamen aan 5 workshops over verschillende thema’s: bewaren/drogen, gezondheid, etiketten lezen, koken en videobewerking om hun recepten te filmen. Wij maken van deze gelegenheid gebruik om de begeleiders van deze workshops te bedanken, die zeer nuttig waren voor de deelnemers: dank aan Sarah en Léo (Zin TV), Béatrice (Sources d’harmonie), Marino (By Marino / Liaisons délicieuses), Sandy en Ikram (OCMV Sint-Gillis), en Tessa (Molleke)!

Dankzij deze workshops konden de groepen zich vragen stellen over hun voedsel, hun goede praktijken uitwisselen en instrumenten ontwikkelen die elke groep in zijn werking zal kunnen gebruiken.

Daarna deelden we samen de lunch: een heerlijk buffet bereid door Apus en les cocottes volantes. Een echte traktatie, met dank aan Charlotte en het team!

Daarna gaven we nieuws over Buurtkeukens en koppelden we onze Brusselse ervaring aan andere collectieve keukenervaringen die zich elders ontwikkelen door live uit te wisselen met de Regroupement des Cuisines Collectives du Québec en het Collectif 4C. Het was een geweldige gelegenheid om te delen en partnerschappen te (her)lanceren om het netwerk van Buurtkeukens te ontwikkelen.

In totaal kwamen bijna 120 mensen gedurende de dag: de Buurtkeukensbeweging groeit en dat voel je. Er komen veel goede dingen aan!

Tot volgend jaar!

De leden van de groepen die er op de 18e waren! – Met dank aan Judith Du Faux (Visual Garden) voor dit prachtige fresco

Discussiemiddag over de collectieve keukens met de RCCQ, het Collectif 4C en onze partners.

De ochtendworkshops

Met dank aan Gaëlle Henkens voor deze prachtige foto’s!