Scroll Top

De Festival “Brusselse kost” begint : doe mee met de Buurkeukens!

Van 12 tot 18 juni vindt de derde editie van het festival “Nourrir Bruxelles” plaats, een festival van de voedsel, ecologische en sociale transitie in de Brusselse regio. En Buurtkeukens zal er zoals elk jaar bij zijn!

Op het programma dit jaar:
– Kom op woensdag 14 juni (14/06) van 16u tot 20u met ons meelopen tegen de voedselonzekerheid. Op het menu: een casserolade in de Marollen gevolgd door een soep-apéro op het Vossenplein om onze stem te laten horen! Eten of je rekeningen betalen, we willen niet meer kiezen: het is tijd om in actie te komen!
– Kom op zaterdag 17 juni (17/06) vanaf 14u naar de voedseldag van het CBO: “Manger? Non peut-être?!”. Op het programma: stands die verschillende initiatieven in Jette voorstellen, een kookworkshop met Cultureghem, het gebarenconferentie “Faim de vie” door Brigitte Grisar, kinderverhalen over eten, schminken, een concert…
De namiddag wordt gevolgd door de slotavond van het festival “Nourrir Bruxelles”, waarbij Buurtkeukens zal deelnemen aan een rondetafelgesprek over de sociale zekerheid van voedsel, samen met andere Brusselse voedselprojecten. De avond wordt afgesloten met muziek en een drankje.

Wij rekenen op uw komst naar deze twee geëngageerde en gezellige evenementen!
Het volledige programma van deze en andere activiteiten vindt u hier in de agenda van het festival.

De versieringen voor de mars tegen de onzekerheid worden gemaakt


Cbo en zijn grote buitenruimte klaar om u te verwelkomen