Scroll Top

Driemaandelijkse bijeenkomst van de Buurtkeukens over aanbestedingen!

“Waar kan ik laaggeprijsde boodschappen krijgen? Hoe kom je aan de onverkochte goederen? Waar kan ik in grote hoeveelheden kopen?” zijn vragen die vaak worden gesteld in keukengroepen. Om concrete antwoorden te vinden zijn de leden van de groepen van de Buurtkeukensbeweging op 18 mei bijeengekomen om het onderwerp te bespreken.

Zij hadden de gelegenheid van gedachten te wisselen met elkaar en met sprekers die werkzaam zijn op het gebied van groepsaankopen – VRAC – Vers un RĂ©seau d’Achat en Commun -, onverkochte goederen – de “Invendus ? Pas perdus !” project van de gemeente Schaarbeek en buurtwinkels – Rayon bio in Jette.
De uitwisselingen waren rijkelijk: kapitalisatie van plannen voor onverkochte goederen, inschrijving in het netwerk van de VRAC Brussel, belangstelling voor promoties/kortingen in de winkels…

Een prachtige ochtend die eindigde met een lunch waar we allemaal samen aten rond de lekkere dingen die iedereen had meegebracht!

De Buurtkeukensbeweging groeit en speelt in op de behoeften en verlangens van de groepsleden: de volgende driemaandelijkse bijeenkomst zal worden georganiseerd door twee leden van de groep Ca chauffe!