Het burgercollectief “Jette ta recette” (Vooruit met de wijk), samengesteld uit leden van verschillende Buurtkeukensgroepen (in Jette) en het Collectif IPé nodigen u uit voor een workshop lactogisting op donderdag 2 maart.
Vraagt u zich af hoe u overtollige groenten kunt bewaren en ze zo in alle seizoenen met plezier kunt herontdekken? Kom en ontdek de principes van lacto-fermentatie, een voorouderlijke conserveringsmethode die voedsel verrijkt in plaats van uitput!
Yannick van het Brusselse collectief “Fermenthings” laat ons kennismaken met lacto-fermentatie en leidt een workshop waarbij elke deelnemer met de techniek experimenteert en vertrekt met zijn conserven en lacto-fermentatie recepten om thuis te reproduceren.
De workshop wordt afgesloten met een gezellig aperitief.
WANNEER? Donderdag 2 maart van 17.30 tot 19.30 uur
WAAR? Jette ta recette – CBO-C’est Bon d’être Ouvert : 407 Jetsesteenweg, 1090 Jette
Gratis workshop maar inschrijving verplicht vóór 27 februari: citizensprojects@goodfood.brussels.
De plaatsen zijn beperkt en de workshop is in Frans. Bedankt!
WORSKSHOP FULL